Boek de Cultuurbus Amsterdam

De Cultuurbus biedt gratis bus- en bootvervoer voor Amsterdamse basisscholen naar culturele instellingen in Amsterdam. De Cultuurbus is een project van Mocca gesubsidieerd door de Gemeente Amsterdam.

Boekingen dienen uiterlijk twee weken van tevoren geplaatst te worden.

Let op:

  • De verkeersdrukte in Amsterdam neemt toe en op dit moment vinden er verschillende wegwerkzaamheden en herprofileringen plaats in de stad. Daardoor kan het voorkomen dat de ritten, met name naar instellingen rondom het Museumplein, hiervan hinder ondervinden. De vervoerders doen hun best hier zoveel mogelijk rekening mee te houden.
  • Bij het boeken van de Cultuurboot dient men er rekening mee te houden dat de boten pas vanaf 09:00 uur beginnen met varen vanaf de standplaats. Het is dus niet mogelijk een programma te boeken met aanvangstijd 09:00 uur. Canal Company heet vanaf heden Stromma Nederland en daar zult u ook de boekingsbevestiging van ontvangen.
  • De Cultuurbus of -boot kan niet worden gereserveerd voor vervoer naar Artis of de Hortus Botanicus. Vóórdat u een boeking plaatst voor vervoer naar deze instellingen verzoeken wij u contact op te nemen met de Cultuurbus Helpdesk om de mogelijkheden en voorwaarden te bespreken. Dat kan via telefoonnummer 020 421 2853 of stuur een mail naar info@cultuurbusamsterdam.nl.
  • De door de vervoerder aangegeven ophaaltijden op de boekingsbevestiging, waarin al rekening wordt gehouden met het aantrekken van de jassen en eventueel toiletbezoek, dienen door de aanwezige leerkracht nadrukkelijk te worden aangehouden! De buschauffeurs rijden een strak rittenschema en alle kinderen willen graag op tijd worden opgehaald. In geval van calamiteiten en/of vertraging door onvoorziene oorzaken dient contact met de Cultuurbus te worden opgenomen. Mocht er geen contact met de leerkracht tot stand komen, dan zal de chauffeur na 10 minuten vertrekken. Wij vertrouwen op een ieders medewerking.

Let op:

Er vinden werkzaamheden plaats rondom het Leidseplein, de brug kan gedurende dit jaar tot 11.00 uur ’s morgens niet worden gebruikt. Dat heeft tot gevolg dat de Cultuurboot pas vanaf 10.00 uur kan aanmeren bij de aanlegsteiger Rijksmuseum. Houd hier rekening mee bij het boeken van de Cultuurboot!

Wij verzoeken u om altijd het telefoonnummer van de aanwezige leerkracht in te vullen zodat er optimaal gecommuniceerd kan worden tijdens het bezoek indien dat nodig is.