Boek de Cultuurbus of -boot Amsterdam

De Cultuurbus biedt gratis bus- en bootvervoer voor Amsterdamse basisscholen en vso-scholen naar culturele instellingen in Amsterdam. De Cultuurbus is een initiatief van de Gemeente Amsterdam, uitgevoerd door Mocca Expertisecentrum Cultuuronderwijs.

Boekingen dienen uiterlijk twee weken van tevoren geplaatst te worden.

Let op:

  • Eind augustus / begin september zal het boekingsformulier 2018/2019 bereikbaar zijn.
  • In schooljaar 2018/2019 mogen per school 2 Cultuurbusritten voor maximaal 100 personen gebruikt worden voor vervoer naar de Veerdienst Amsterdam, indien een programma met bijbehorend lesmateriaal wordt geboekt bij Rijksmuseum Het Muiderslot. Voorwaarde is dat de aansluiting met leergebieden en/of leerlijnen voor cultuureducatie door de school expliciet wordt gemaakt en op het boekingsformulier wordt vermeld.
  • De verkeersdrukte en wegwerkzaamheden in de stad nemen toe, de vervoerders houden daar zoveel mogelijk rekening mee.
  • Bij het boeken van de Cultuurboot dient men er rekening mee te houden dat de boten vanaf 09:00 uur starten vanaf het centrum naar de aangegeven aanlegsteiger.
  • Cultuurbus of -bootvervoer naar Artis is alleen mogelijk indien de leerlingen een workshop volgen bij Artis Ateliers. Vóórdat u een boeking plaatst verzoeken wij u contact op te nemen met de Cultuurbus Helpdesk.
  • De door de vervoerder aangegeven ophaaltijden op de boekingsbevestiging dienen door de aanwezige leerkracht nadrukkelijk te worden aangehouden in verband met het strakke rittenschema van de chauffeurs. Vermeld altijd uw mobiele telefoonnummer zodat contact mogelijk is bij voorkomende calamiteiten.