Boek de Cultuurbus of -boot Amsterdam

De Cultuurbus biedt gratis bus- en bootvervoer voor Amsterdamse basisscholen en vso-scholen naar culturele instellingen in Amsterdam. De Cultuurbus is een initiatief van de Gemeente Amsterdam, uitgevoerd door Mocca Expertisecentrum Cultuuronderwijs.

Boekingen voor schooljaar 2019/2020 kunnen vanaf de eerste schoolweek geplaatst worden en dienen uiterlijk twee weken van tevoren door ons te worden ontvangen. Mogelijkerwijs is het boekingsformulier eerder beschikbaar dan aangegeven. Wij wensen u een fijne vakantie!

Een paar mededelingen:

  • Cultuurbus/-boot Helpdesk telefoonnummer: 020 421 2853. Dit nummer is altijd bereikbaar voor vragen en opmerkingen en bij calamiteiten.
  • Vermeld altijd een mobiel telefoonnummer op het boekingsformulier zodat contact kan worden opgenomen als dat nodig is, of gebruik een mobiele telefoon van de school.
  • In schooljaar 2018/2019 mogen per school 2 Cultuurbusritten voor maximaal 100 personen gebruikt worden voor vervoer naar de Veerdienst Amsterdam, indien een programma met bijbehorend lesmateriaal wordt geboekt bij Rijksmuseum Het Muiderslot of Forteiland Pampus. Voorwaarde is dat de aansluiting met leergebieden en/of leerlijnen voor cultuureducatie (Cultureel Erfgoed) door de school expliciet wordt gemaakt en op het boekingsformulier wordt vermeld.
  • Reguliere vaarten met de Cultuurboot binnen Amsterdam zijn tot nader order niet te boeken voor de maanden april en mei. Het programma Wereldgrachten kan wél worden geboekt, neem daarvoor contact op met Loket Sprekend Amsterdam: www.sprekendamsterdam.nl
  • De Veerdienst Amsterdam vaart wél in april en mei.
  • De aanlegsteigers Olympisch Stadion en Café Hesp a/d Amstel worden door Stromma niet meer gebruikt. De vaartijden vanaf het centrum naar deze locaties zijn te lang.
  • De verkeersdrukte en wegwerkzaamheden in de stad nemen toe, de vervoerders houden daar zoveel mogelijk rekening mee.
  • Bij het boeken van de Cultuurboot dient men er rekening mee te houden dat de boten vanaf 09:00 uur starten vanaf het centrum naar de aangegeven aanlegsteiger.
  • Cultuurbus of -bootvervoer naar Artis is alleen mogelijk indien de leerlingen een workshop volgen bij Artis Ateliers. Vóórdat u een boeking plaatst verzoeken wij u contact op te nemen met de Cultuurbus Helpdesk.
  • De door de vervoerder aangegeven ophaaltijden op de boekingsbevestiging dienen nadrukkelijk door de leerkracht te worden aangehouden in verband met het strakke rittenschema van de chauffeurs.