Boek de Cultuurbus of -boot Amsterdam

De Cultuurbus biedt gratis bus- en bootvervoer voor Amsterdamse basisscholen en vso-scholen naar culturele instellingen in Amsterdam. De Cultuurbus is een initiatief van de Gemeente Amsterdam, uitgevoerd door Mocca Expertisecentrum Cultuuronderwijs.

Boekingen dienen uiterlijk twee weken van tevoren geplaatst te worden.

Let op:

  • Gedurende schooljaar 2017/2018 bieden wij per school éénmalig de mogelijkheid om Cultuurbusvervoer te reserveren van school naar de Veerdienst Amsterdam indien een programma is geboekt bij Rijksmuseum Het Muiderslot. De Veerdienst vaart het hele schooljaar.
  • Het Stedelijk Museum biedt Amsterdamse scholen vanaf heden de mogelijkheid om programmaboekingen te betalen met Vouchergelden.
  • De vervoerders houden zoveel mogelijk rekening met de toenemende verkeersdrukte en wegwerkzaamheden.
  • Bij het boeken van de Cultuurboot dient men er rekening mee te houden dat de boten vanaf 09:00 uur starten vanaf het centrum naar de aangegeven aanlegsteiger.
  • Cultuurbus of -bootvervoer naar Artis is alleen mogelijk indien de leerlingen een workshop volgen bij Artis Ateliers. Vóórdat u een boeking plaatst verzoeken wij u contact op te nemen met de Cultuurbus Helpdesk.
  • De door de vervoerder aangegeven ophaaltijden op de boekingsbevestiging dienen door de aanwezige leerkracht nadrukkelijk te worden aangehouden in verband met het strakke rittenschema van de chauffeurs. Vermeld altijd uw mobiele telefoonnummer zodat contact mogelijk is bij voorkomende calamiteiten.