Boek de Cultuurbus of -boot Amsterdam

De Cultuurbus biedt gratis bus- en bootvervoer voor Amsterdamse basisscholen en vso-scholen naar culturele instellingen in Amsterdam. De Cultuurbus is een project van Mocca Expertisecentrum Cultuureducatie, gesubsidieerd door de Gemeente Amsterdam.

Boekingen dienen uiterlijk twee weken van tevoren geplaatst te worden.

Let op:

  • Nieuw! Gedurende schooljaar 2017/2018 bieden wij per school éénmalig de mogelijkheid om Cultuurbusvervoer te reserveren naar Veerdienst Amsterdam indien er een programma met bijbehorend (gratis) lesmateriaal wordt geboekt bij Rijksmuseum Muiderslot. De Veerdienst vaart het hele schooljaar! Kijk hiervoor ook op de betreffende websites en op www.cultuurbusamsterdam.nl/overige-pagina/
  • Het Stedelijk Museum biedt Amsterdamse scholen vanaf heden de mogelijkheid om programmaboekingen te betalen met Vouchergelden. Bij het invullen van de postcode verschijnt een keuzemenu waarbij de wijze van betaling aangegeven kan worden.
  • De verkeersdrukte in Amsterdam neemt toe en er vinden in de stad verschillende wegwerkzaamheden en herprofileringen plaats. De vervoerders doen hun best hier zoveel mogelijk rekening mee te houden!
  • Bij het boeken van de Cultuurboot dient men er rekening mee te houden dat de boten vanaf 09:00 uur beginnen met varen vanuit het centrum naar de aangegeven aanlegsteiger.
  • De Cultuurbus of -boot kan niet worden gereserveerd voor vervoer naar Artis. Vóórdat u een boeking plaatst verzoeken wij u contact op te nemen met de Cultuurbus Helpdesk om de mogelijkheden en voorwaarden te bespreken. Dat kan via telefoonnummer 020 421 2853 of stuur een mail naar info@cultuurbusamsterdam.nl.
  • De door de vervoerder aangegeven ophaaltijden op de boekingsbevestiging dienen door de aanwezige leerkracht nadrukkelijk te worden aangehouden! De buschauffeurs rijden een strak rittenschema. In geval van calamiteiten en/of vertraging door onvoorziene oorzaken dient contact met de Cultuurbus te worden opgenomen. Mocht er geen contact met de leerkracht of de school tot stand komen, dan zal de chauffeur na 10 minuten vertrekken. Wij vertrouwen op een ieders medewerking.

Wij verzoeken u om altijd het telefoonnummer van de aanwezige leerkracht in te vullen zodat er optimaal gecommuniceerd kan worden tijdens het bezoek indien dat nodig is. Dit nummer wordt uitsluitend gebruikt in geval van calamiteiten en wordt niet met derden gedeeld.