Van Gogh Museum

» Boek dit museum
» Boek een bus

Camille. Rondleiding voor kleutergroepen

Na een introductie aan de hand van het Gouden Boekje Vincent en Camille neemt een museumdocent de leerlingen mee op ontdekkingstocht langs de bijzondere schilderijen van Vincent van Gogh. En misschien komt Camille zelf ook nog wel even kijken! Kleuren staan centraal in deze speciale rondleiding voor kleutergroepen, die aansluit op de belevingswereld van het jonge kind.
Duur:1 uur
Groep: 1 en 2
Kosten:€ 50 per 12 leerlingen, minimaal 2 begeleiders per groep van 12 leerlingen
U kunt dit arrangement reserveren via het aanvraagformulier.

 

Famille van Camille

Wat doen die twee Franse dametjes daar in het Van Gogh Museum? Ze gedragen zich wel héél opvallend onopvallend… Josephine en Cornélie zijn nazaten van Camille Roulin, de jongen die in 1888 werd geschilderd door Vincent van Gogh. De twee dames zijn op de brommer vanuit Frankrijk naar Amsterdam gekomen om het portret van hun opa te bezoeken. Ze hebben namelijk een brief van hem ontvangen: hij heeft een probleem. Jojo en Coco gaan op pad om dat voor hem op te lossen. En daarbij kunnen ze wel wat hulp gebruiken!

Het portret van JoJo en CoCo’s opa hangt in het Van Gogh Museum. En wat een geluk: op het moment dat de dames daar zijn gearriveerd, staat er ook een schoolklas voor de deur. Kunnen de kinderen misschien helpen bij het oplossen van Camilles probleem..?

Duur: 1 uur
Groep: 3 t/m 6
Kosten:  € 200 per groep van maximaal 30 leerlingen (inclusief begeleiders; entree gratis).
U kunt dit arrangement reserveren via het aanvraagformulier.

 

Brief aan Vincent

Vincent van Gogh schreef honderden brieven, waarvan er circa 900 bewaard zijn gebleven. Niet voor niets weten we zoveel over het leven van deze beroemde kunstenaar!

Tijdens Een brief aan Vincent wordt niet alleen stilgestaan bij Van Goghs schilderijen, maar ook bij zijn brieven. Naast kijken gaat het bij deze rondleiding ook om doen. Het museumbezoek sluit af met een korte tekenworkshop in het atelier van het Van Gogh Museum.

Duur: 1,5 uur
Groep: 3 t/m 8
Kosten: € 75 per groep van maximaal 12 leerlingen inclusief begeleiders (entree gratis).
U kunt dit arrangement reserveren via het aanvraagformulier.

 

Rondleiding: Kijken naar Vincent

Een kennismaking met Vincent van Gogh en de collectie van het Van Gogh Museum. Speciaal opgeleide museumdocenten verzorgen actieve rondleidingen, waarin verschillende onderwerpen ter sprake komen. Daarbij wordt uiteraard rekening gehouden met het niveau van de groep. Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn: schildertechniek, kleurgebruik, thematiek, verschillen en overeenkomsten, compositie, licht, materiaal en smaak. Het leren kijken naar en het praten over kunst staan daarbij centraal.

De interactieve rondleiding wordt gegeven in groepjes van maximaal 12 leerlingen per museumdocent.

Duur: Circa een uur
Groep: 3 t/m8
Kosten: € 50 per groep van maximaal 12 leerlingen (inclusief begeleiders; entree gratis)
U kunt dit arrangement reserveren via het aanvraagformulier.

 

Jij als Rondleider

Bij Jij als rondleider zijn het de leerlingen zelf die hun groepsgenoten uitleg geven bij de schilderijen van Vincent van Gogh. In een korte workshop laat een museumdocent zien hoe je dat kunt doen. De leerlingen maken niet alleen kennis met Vincent van Gogh en het Van Gogh Museum maar krijgen ook tips over luisteren, onderzoeken en presenteren. Vervolgens zijn ze zelf aan de beurt!

In tweetallen bereiden de leerlingen een onderdeel van een gezamenlijke rondleiding voor. Ze richten zich daarbij op één van de schilderijen van Vincent van Gogh, zodat ze hun groepsgenoten daar later van alles over kunnen vertellen.

Duur: Circa anderhalf uur
Groep: 7 en 8
Kosten: €75 per groep van maximaal 12 leerlingen (inclusief begeleiding; entree gratis)
U kunt dit arrangement reserveren via het aanvraagformulier.

 

Boekingsinformatie

Parkeermogelijkheid:

Voor het Van Gogh Museum mag een bus niet stoppen. De dichtstbijzijnde op/afstapplek is voor de ingang van het Stedelijk Museum aan de Paulus Potterstraat.13. Hier mag niet geparkeerd worden, maar kan wel als op/afstapplek gebruikt worden. Een bus kan in de buurt alleen parkeren in de Q-park onder het Museumplein.

Maximaal aantal leerlingen / begeleiders:

Maximaal 40 leerlingen per half uur, tussen 10:00 uur en 16:30 uur

Aan te raden boekingsperiode:

Boeken kan tot 2 weken vooraf aan het bezoek. De reservering kan online gemaakt worden op http://www.vangoghmuseum.nl/vgm/index.jsp?page=12281&lang=nl.

Op welke dagen kunnen scholen terecht:

ma t/m vrij (niet in  juli en augustus)

Open voor scholen:

10:00-16:30 uur

 

Informatie instelling:

Adres:

Paulus Potterstraat 7

Contact:

educatie@vangoghmuseum.nl

Telefoonnummer:

(0) 20 570 52 46 (ma t/m do, 13:00-17:00)

URL:

http://www.vangoghmuseum.nl/vgm/index.jsp?page=14003

 

Scholen binnen 1 kilometer

Hildebrand van Loon, Hondecouterstraat 6

Instituut Schreuder, Van de Veldestraat 10

Cornelis Vrijschoo,l Van de Veldestraat 3

Nicolaes Maes, Nicolaas Maesstraat 124-126

Peetersschool, Richard Holstraat 8

Oscar Carre, 1e Jan vd Heijdenstraat 161

De Kleine Reus, Nieuwe Looiersstraat 9