FAQ

Wat is de Cultuurbus?

Besloten busvervoer voor Amsterdamse basisscholen naar Amsterdamse culturele instellingen. U kunt naar zeventien vaste culturele instellingen toe. Afhankelijk van de door u gekozen leerlijn binnen het Basispakket, kunt u ook kiezen voor andere culturele bestemmingen binnen Amsterdam, zoals theaters en muziekpodia. Voordat u deze rit kunt boeken, is het van belang dat wordt getoetst of de culturele instelling met de bus kan worden bereikt en of er een educatief programma is.

Wat kost de Cultuurbus?

De gemeente Amsterdam draagt de kosten van het vervoer. Voor scholen is de Cultuurbus volledig kosteloos. De toegang tot een culturele instelling en het educatieve programma of voorstelling blijven wel voor rekening van de school. Als u geen gebruik meer wil maken van een geboekte rit dient u 48 uur van te voren te annuleren. Anders wordt er een bedrag van €50 per ingezette bus in rekening gebracht.

Hoe vaak kan mijn school gebruik maken van de Cultuurbus?

Aan het begin van het schooljaar heeft uw school een brief gekregen waarin het aantal ritten staat voor dit schooljaar. U kunt de Cultuurbus altijd bellen of mailen als u vragen heeft over hoeveel ritten u nog over heeft.

Hoe kan ik de Cultuurbus boeken?

U kunt op deze site het boekingsformulier invullen bij Boek de Cultuurbus Amsterdam of bellen met Connexxion en vragen naar de Cultuurbus Amsterdam.

Hoeveel plaatsen zijn er in de bus en mag ik met twee klassen in een bus?

Er zijn 50 zitplaatsen in de bus. U kunt natuurlijk met meer klassen in de bus, maar als het totaal aantal passagiers de 50 overschrijdt kost dat een extra rit.

Welke instellingen kan ik bezoeken met de Cultuurbus?

Afhankelijk van de door u gekozen leerlijn binnen het Basispakket, kunt u naar een veelheid van culturele bestemmingen binnen Amsterdam, zoals muziek- en danspodia en theaters. Er zijn zeventien kerninstellingen  die u rechtstreeks kunt boeken en u kunt, in overleg, naar een instelling naar keuze, mits deze instelling een educatief programma heeft met een focus op erfgoed, muziek, beeldend onderwijs, literatuur of podiumkunsten en bereikbaar is met de bus.

Neem bij een keuze buiten de kerninstellingen eerst contact op met de Cultuurbus. We toetsen met u of het bezoek in een bestaande of op te stellen leerlijn in het kader van het basispakket past en we toetsen dat met de informatie die uw school Mocca  eerder heeft verstrekt over de disciplines die zijn gekozen voor de komende jaren. 

Wat zijn de zeventien kerninstellingen?

De zeventien kerninstellingen zijn FOAM, het Bijbels Museum, het Verzetsmuseum, het Scheepvaartmuseum, het Rembrandthuis, het Tropenmuseum, het Amsterdam Museum, Ons’ Lieve Heer op Solder, de Hermitage Amsterdam, het Anne Frankhuis, het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum, het Joods Historisch Museum, NEMO.

Hoe boek ik een bezoek bij een van de  culturele instellingen?

Dat kan via de contactpagina van de culturele instellingen op deze website, of door de culturele instelling rechtstreeks te bellen of te mailen.

Kan ik ook met een boot naar de culturele instellingen?

Ja. Kijk elders op deze site voor meer informatie.