Over de Cultuurboot

De Cultuurboot biedt gratis bootvervoer voor Amsterdamse basisscholen naar culturele instellingen in Amsterdam. De Cultuurboot is een project van Mocca gesubsidieerd door de Gemeente Amsterdam.

Museum of podium bezoeken? Dan snel de Cultuurboot Amsterdam boeken!

Wilt u met de jongste groepen of juist met de mondige groep 8 naar een museum of theater? Is het openbaar vervoer een barrière en lijkt dat museum of podium ver weg? Stap dan op de Cultuurboot. In het schooljaar 2017/2018 biedt het Amsterdamse gemeentebestuur alle Amsterdamse basisscholen besloten vervoer naar een veelheid van Amsterdamse culturele instellingen. U kunt zowel met de bus als met de boot naar uw bestemming. Let op: In de maanden april, mei en juni is het in verband met grote drukte lastig om uw boeking voor de Cultuurboot in te plannen. Wij raden u aan om tijdig de Cultuurboot te boeken. Dit geldt ook voor het programma Wereldgrachten.

Voor vervoer met de boot gelden dezelfde voorwaarden als voor vervoer met de bus. U kunt kerninstellingen bezoeken, maar ook overige instellingen als deze passen binnen de leerlijn van de school in het kader van het Basispakket Kunst- en Cultuureducatie.

Als school kunt u via het Amsterdam Museum ook het project Wereldgrachten boeken. Wereldgrachten is een project van Bureau Werelderfgoed en het Amsterdam Museum en biedt een onderwijsprogramma aan over de geschiedenis van de grachtengordel voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Het pakket bestaat uit een voorbereidende les op school, een actieve les op een rondvaartboot en een verwerkingsles. Tijdens de vaartocht wordt uitgestapt om een grachtenpand en een grachtentuin te bezoeken.

Als u Wereldgrachten wilt boeken neem dan contact op met het Amsterdam Museum. Het Amsterdam Museum regelt voor u het programma en de boot. Kijk op http://amsterdammuseum.nl/wereldgrachten voor meer informatie.

MMB1klein