Wereldgrachten

Wereldgrachten o.v.v. Foto Ada Nieuwendijk

Bureau Werelderfgoed en het Amsterdam Museum bieden, in samenwerking met de Cultuurboot, een onderwijsprogramma aan over de geschiedenis van de grachtengordel voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Het pakket bestaat uit een voorbereidende les op school, een actieve les op een rondvaartboot en een verwerkingsles. Tijdens de vaartocht wordt uitgestapt om een grachtenpand en een grachtentuin te bezoeken. Deelname aan Wereldgrachten kost een Cultuurbusrit.

De leerlingen maken kennis met de grachten van vroeger en nu. Zo is er aandacht voor de aanleg van de grachten in de Gouden Eeuw. Aan de ‘woongrachten’ werden luxe woonhuizen voor rijke Amsterdammers gebouwd en aan de ‘werkgrachten’ werden exotische handelsproducten opgeslagen in pakhuizen. Bijzonder aan de grachtengordel is ook het groen: de bomen langs de grachten en de tuinen die verscholen liggen achter de huizen. Ook wordt aandacht besteed aan de organisatie UNESCO en het begrip Werelderfgoed.

Voor het boeken van het programma Wereldgrachten neemt u contact op met het Amsterdam Museum. Het programma én het bootvervoer zal door het Amsterdam Museum worden geboekt en gereserveerd.

Doelgroep: groep 7-8, alleen voor Amsterdamse basisscholen
Duur: voorbereidende (gast)les, boottocht 2 uur, verwerkingsles
Te boeken: van dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00-17.00 uur
Start- en eindlocatie: het programma begint in het informatiecentrum van Bureau Werelderfgoed in De Bazel, Vijzelstraat 32
Kosten: € 150,– per programma, de prijs is inclusief museumdocent, gastles en materialen; daarnaast kost deelname aan Wereldgrachten een Cultuurbusrit voor het inzetten van de rondvaartboot welke alleen door het Amsterdam Museum kan worden geboekt
Aantal leerlingen: minimaal 20, maximaal 34 leerlingen
Reserveren: via het online reserveringsformulier
Voor vragen: boekingen@amsterdammuseum.nl